Anunturi
Centrul de Negociere și Mediere mi-a fost de mare folos, întrucat m-a ajutat să-mi îmbunătățesc cunoștințele teoretice și cel mai important, pe cele practice, la un alt nivel față de cel cu care eram obișnuită, vorbind aici de simularea de negociere a unui contract internațional din cadrul concursului. Karrass Chester are o carte pe care oamenii de afaceri au numit-o Biblia Negocierilor, al cărui titlu spune că în afaceri, ca și în viată, nu primești ceea ce meriți, ci ceea ce negociezi, preluat de fapt, de la Thomas Edison. În multe aspecte ale vieții noastre, ceea ce facem, reprezintă un act de negociere și aici mă refer la bunuri, servicii, poziție pe piață,propria imagine etc. Diferența apare la obiectul negocierii și abilitatea fiecăruia de a negocia, abilitate care poate fi învațată și exersată, însă cu care unii sunt înzestrați mai mult, iar alții mai puțin. Aceste lucruri le-am putut aprofunda de-a lungul cursului de negociere din cadrul centrului.
La orele de mediere, am putut învăța tehnici specifice pentru a îmbunătăți dialogul dintre părțile implicate ajutând la atingerea unei convenții, părțile implicate putând folosi mediatori în probleme comerciale, legale, diplomatice, de comunitate sau neînțelegeri de la locul de muncă, familiale etc. Tehnicile acestea le folosesc și în viața de zi cu zi, în relațiile pe care le am cu cei din jur, deoarece societatea cere acest lucru de multe ori. Mi-a plăcut întotdeauna să stau să observ comportamentul oamenilor, să încerc să înțeleg de ce acționează într-un anume fel, nu tocmai omenește în unele circumstanțe, să aflu ce nevoi au și să-i ajut cu ceea ce pot, să-i ascult. Ca să-l parafrazez pe Vasile Ghica:” Un mediator nu poate crea un om, dar ne-ar putea ajuta sa-l intelegem mai bine pe cel din fata noastra”, iar în viziunea lui Titu Maiorescu:” Nimic nu este mai greu în lume decat a ințelege pe altul și iarăși, fără a-l înţelege, este peste putinţă să-l convingi.”
Pentru mine, aceste activități extracurriculare, au fost de mare preț și țin să le mulțumesc experților centrului pentru modul minunat în care au lucrat cu noi, dăruindu-ne din cunoștințele și timpul lor.
 
Data: 28 Iulie 2015
Autor: Ionila Dorotheea
Studenta a Facultatii de Studii Economice Europene
Experienta mea in cadrul Centrului de Negociere si Mediere a fost una extraordinara. Am avut ocazia sa intalnesc oameni deosebiti si sa particip la niste discutii complexe si foarte utile, cum ar fi rolul negocierii si al elementelor de eticheta si protocol, discutii ce m-au ajutat sa evoluez atat din punct de vedere profesional, cat si personal. Conducem negocieri in fiecare zi chiar daca nu ne dam seama, inclusiv cu propria persoana. Centrul de Negociere si Mediere aduce la lumina anumite aspecte despre modul in care trebuie purtata o negociere, despre strategii de negociere, despre semnele ce dau "de gol" partenerul in situatii tensionate in luarea deciziilor si multe altele. De aceea, recomand cu caldura oricarui student sa participe la activitatile acestui centru intrucat va avea doar de castigat.
 
Data: 28 Iulie 2015
Autor: Zorică Teodora-Elena
Masteranda a Facultatii de Management-Marketing
De-a lungul timpului am făcut tot felul de vânzări, dar niciodată nu am stat la o masă să negociez un contract B2B împreună cu o echipă nealeasă de mine. Și datorită concursului “Simulări de negocieri comerciale” organizat de Centrul de Negociere si Mediere am avut ocazia să experimentez acest lucru. Am fost foarte plăcut surpins să văd cât de mult se schimbă regulile jocului schimbând câteva variabile. Este una din puținele experiențe la care nu regret deloc că am luat parte, pentru că am avut doar de câștigat!
 
Data: 27 Iulie 2015
Autor: Poiana Ionut
Student al Facultatii de Management-Marketing
Atelierele de lucru susţinute în cadrul Centrului de Negociere şi Mediere au fost o experianţă unică. Ocazia oferită de a lucra cu persoane cu experienţă în negociere şi mediere a fost una din cele mai plăcute experienţe la care am participat. Concusurile şi evenimentele care au avut loc m-au ajutat atât pentru imbogatirea propriilor cunoştinţe, cât şi pentru elaborarea lucrarii de licenţă. Sunt sigur că lucrurile învâţate la aceste ateliere ma vor ajuta şi în viaţa de zi cu zi.
 
Data: 27 Iulie 2015
Autor: Pauncev Alin
Student al Facultatii de Studii Economice Europene

Centrul pentru Drepturile Omului și Migrație

 Centrul de

Tehnologia Informației

 Centrul de

 Piețe Financiare și Burse

 Centrul de

 Oratorie și Dezbateri

Misiunea centrului este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați în realitățile practice ale societății europene ...

Mai mult...

 Are ca scop dezvoltarea aptitudinilor studenților în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, stimulându-i pe aceștia să aplice cunoștințele teoretice dobândite pentru rezolvarea unor aplicații practice.

Mai mult...

 Misiunea Centrului de Piețe Financiare Interne și Internaționale este de a promova educaţia şi cercetarea științifică prin dezvoltarea parteneriatul între mediul academic și actorii cheie implicați...

Mai mult...

 Ne propunem sa va invatam sa dezbateti. De ce sa dezbateti?

1. Majoritatea celor care iau in serios activitatea de dezbateri nu vor avea dificultati la angajare la finalul facultatii.

Mai mult...

 

Centrele sunt parte a Proiectului POSDRU/156/1.2/G/132920 „ȘCOALA PRACTICĂ: Inovare în învățământul superior și succes pe piața muncii”.

http://scoalapractica.rau.ro/

 

Acest website foloseste cookies. Continuarea navigării pe acest site se consideră acceptare a politicii de utilizare a cookies.
Află mai multe Accept!